Veien din til lykke

Av Arnt Sæther, Tal Ben-Sahar, Nikolai Toverud

Sist oppdatert: 30 september, 2023

Innhold

Det finnes kun en vei til lykken. Det er din vei. Ingen andre sin vei. Din vei kan se svært forskjellig ut fra alle andres, og derfor er det essensielt å bli kjent med deg selv, og være tro og ærlig mot deg selv. Når du skal finne ut hva du mener om noe, så må du gå til deg selv.

Hvis du vil ha suksess, lær deg kinesisk. Hvis du vil finne lykke, lær deg selv å kjenne.
Kinesisk munk

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan komme i kontakt med deg selv.

Tenk etter
  • Kjenner du deg selv godt? 
  • Er du ærlig med hva som er viktig for deg?
  • Spiller du en rolle for omverden?

Hvem er jeg?

Overkroppen til et menneske som holder rundt seg selv

Er du tankene dine? Eller kanskje følelsene og kroppen? Eller vent ...

Du er observatøren. Du er den som kan observere dine egne tanker, følelser og kropp. Det er i denne observatøren vi må forankre oss for å finne fred. Dette er deg, og din sannhet.

Det er hos deg du kan være autentisk og tro. Det er hos deg du kan være ærlig og utvikle en sterk selvfølelse. Det er hos deg du kan finne fred.

Når vi gjør handlinger vi ikke kan stå inne for skaper det uro. Det vi er ute etter er å være ekte. Det ligger i oss alle sammen som en mulighet.

Hvordan være ærlig med seg selv

En strektegning av en person som ser seg i speilet

Speil speil på veggen der. Er jeg ærlig med meg selv i verden her?

Du veit om du juger. Du vet om du er tro. Du vet alt om deg selv. Dette er den indre stemmen. Alt annet er en ytre oppskrift for et liv, som du må slippe tak i.

Begynn med ærlighet. Ta et ærlig blikk på deg selv i speilet om kvelden. Møt øynene dine. Spør deg selv; Hvordan har dagen din vært? Har du unngått deg selv, eller gjort deg feil? Har jeg vært ærlig overfor meg selv? Har min ferd i livet i dag vært på plass, eller har jeg sviktet? Har jeg spilt en rolle, har jeg sneket unna ubehag og tatt noen enkle løsninger? Spør videre: Hvorfor gjorde jeg som jeg gjorde? Hva var det jeg prøvde å unngå? Eller hva prøvde jeg å oppnå? Og hvor kom det ønsket fra?

Dette er ærligheten du skal følge for å være tro mot deg selv.