Strektegning av et fjell, med en orange strek over. Illustrerer om lykke er viktig.

Er lykke viktig?

Sist oppdatert:

18/1/2024

Innhold

  Her i Ubevisst definerer vi lykke som en god indre tilstand. I denne artikkelen skal vi utforske betydningen av lykke og hvorfor lykke er avgjørende for et meningsfylt liv.

  Mennesker er lykkejegere

  Aristoteles anså lykke som menneskets endelige mål; alle våre handlinger og ønsker springer ut fra håpet om å oppnå lykke. Bevisst eller ubevisst, om det er i relasjoner til andre, karriere eller gjennom dine personlige ambisjoner - vi strever etter å unngå smerte og søke lykke i håp om et bedre liv.

  Lykke er målet over alle mål
  Aristoteles

  Tenk på det selv.

  Du har sikkert flere eksempler fra ditt eget liv, som et ønske om en attraktiv kjæreste, en bedre jobb, mer fritid eller et godt forhold til foreldrene dine, i håp om at dette skal løse problemene dine og gjøre deg lykkelig.

  Vi flytter for å oppleve lykke. Vi gifter oss for å oppleve lykke. Vi skiller oss for å oppleve lykke. Det er ingen av oss som våkner opp og tenker at i dag skal jeg ha en dårlig dag. I alt vi gjør, så jakter vi på lykken. Vi kan derfor si at lykke er noe vi ubevisst prioriterer hver dag. Men er det meningsfylt å være lykkelig?

  En strektegning av to gifteringer som henger sammen

  Har du hørt om noen som gifter seg, for å få det dårligere? Ikke det nei.

  Ønsker du å lære mer om lykke?

  Bli med på vår gratis 30-dagers lykkeguide på e-post, og få en enkel steg-for-steg-guide for å bli kjent med din indre lykke.

  Takk! Sjekk eposten din for bekreftelsesmailen!
  Oops! Something went wrong while submitting the form.

  Du vil motta en kort e-post hver tredje dag i en måned. Du kan melde deg av når som helst.

  Lykke er meningsfylt

  Barns utømmelige nysgjerrighet er velkjent. De stiller uendelige “hvorfor” spørsmål, uansett svar. Men på et tidspunkt, når du har spurt “hvorfor?” mange nok ganger, så ender du opp med samme svar hver gang. Og det endelig svaret er: Fordi det gjør meg glad/lykkelig/tilfreds.

  Og hvis du til det også spør “Hvorfor vil du være lykkelig?” Så sier du kanskje fordi det gir meg energi og overskudd. Og hvis jeg så spør “Hvorfor vil du ha energi og overskudd?” Så ender du igjen opp med “fordi det gjør meg glad/lykkelig/tilfreds.”

  Eksterne faktorer som penger, berømmelse og makt er i seg selv verdiløse; de blir bare verdifulle hvis de bidrar til vår lykke.

  De minste tingene med en mening er verdt mer i livet enn de største tingene uten det.
  Carl Jung

  Fordelene med å være lykkelig

  Lykke er viktig og det er meningsfylt. I tillegg viser lykkeforskningen en rekke fordeler som er assosiert med lykke.

  Tenk etter

  Hvilke fordeler synes du det gir å være lykkelig? Vet du om noen mennesker som ser ut til å leve i ærlig og dyp lykke? Har de noen fordeler ved det?

  Hovedpoenger

  • Er lykke viktig? Ja, lykke er viktig hvis vi snakker om en god indre tilstand.
  • Mennesker er konstant på jakt etter lykke. Aristoteles betraktet lykke som menneskets ultimate mål.
  • Ytre faktorer som penger og berømmelse er verdiløse med mindre de bidrar til lykke.
  • Lykke gir energi og overskudd.